SVEŽINA S TRADICIJO

Pivo, ki ga enostavno morate poskusiti

Kovaško pivo je še ena izmed mojstrovin lokalnih strokovnjakov, na katero smo resnično ponosni. Zvarek, ki ga varimo v kletnih prostorih gostišča, postaja vse bolj priljubljen tako med gosti kot tudi med domačini.

Iz naše kleti v vaš kozarec

Popolna spremljava okusnim picam naših mojstrov

Od prvega uspešnega zvarka leta 2002 pa do danes smo uporabo Kovaškega piva dodobra razširili. Koristimo ga povsod - od uporabe za pivsko kopel do popolne spremljave okusnim picam. Lahkoten ležak, ki bo našel pot do vašega kozarca bo vedno svež, saj rok trajanja znaša le 30 dni od nastanka. Razlog za to tiči v dejstvu, da pivo ne vsebuje dodanih konzervansov in je nepasterizirano. Pri varjenju Kovača naši pivovarski mojstri uporabljajo le najboljši hmelj, pivski kvas in slad, kar se odraža v popolnem prepletanju okusov in arom zlatega hišnega eliksirja. Od doziranja sestavin pa do fermentacije in stekleničenja naši pivovarji dosledno sledijo pazljivo zapisanemu postopku varjenja, kar se odraža v konstantnosti arome in okusa piva. To pomeni, da bo pivo, ki ga natočite v kozarec imelo isti okus, kot ga je imelo tisto leta 2002.

Kovaška pivovarna se nahaja v kletnih prostorih gostišča. Piva po nastanku ni potrebno transportirati do gostišča, kar pomeni, da v svoj kozarec dobite popolnoma svež zvarek. Letno ga zvarimo okrog 50.000 L, na izbiro pa imate svetli oz. temni lager. V različnih pakiranjih je pivo na voljo tudi za domov, kar ga spremeni v popolno dopustniško darilo za svojce in prijatelje.

Delovni čas Pivske Kopeli

Od ponedeljka do nedelje 7.00 - 20.00